HockeyNews
PLUS

Fick lämna Växjö – nu klar för spel i Färjestad: "Finns mer att hämta"

(28159) JOel Kellman
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 25 maj 2023

FacebookXWhatsApp

Joel Kellmans karriär fortsätter.
Under torsdagen presenterades han av Färjestad.
– När det blev som det blev med Växjö och jag fick höra att Färjestad var intresserade så gick det ganska fort, säger han i ett pressmeddelande.

När Joel Kellman återvände till SHL under säsongen 2021–22 skrev han på ett kontrakt över 2,5 år med Växjö, vilket innebär att han hade ett år kvar på kontraktet efter att han tagit emot SM-guldet för en månad sedan. Men tidigare i veckan stod det klart att Kellman och Växjö valt att bryta avtalet inför kommande säsong.

Därefter kopplades centern snabbt ihop med Färjestad.

Och på torsdagskvällen presenterades 29-åringen av Karlstadsklubben efter att man skrivit ett kontrakt över de två kommande säsongerna.

– När den  situationen dök upp som vi…eller ja, när vi fick fick veta att Joel inte skulle vara  kvar i Växjö så kändes det som det var en spelare som är tillräckligt intressant för oss av många anledningar. Dels att han spelar på ett på ett lite annat sätt än de centrar vi har i laget där vi tycker att vi har i både Linus och Westfält, två väldigt duktiga tvåvägcentrar. Vi tittar på att försöka ha lite olika inriktningar på våra olika lagdelar, och där tycker vi att Joel är duktig i djupledsspelet och en kreativ och kvick center som vi tror att det finns mer att hämta av i en ny roll hos oss. En roll som han av olika anledningar inte kunde få i Växjö, säger sportdirektören Rickard Wallin.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!